Argentinas Trupp i Fotbolls VM 2022

Argentina spelar i Fotbolls VM i Grupp C tillsammans med Mexiko, Polen och Saudiarabien. Lionel Scaloni som är Argentinas förbundskapten har nu tagit ut Argentinas trupp till VM. Nedan hittar du den officiella truppen med 26 namn.

Argentina i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Argentina VM 2022

22 november Argentina -Saudiarabien kl 11:00 spelas på Lusail Stadium i Al Daayen.
26 november Argentina - Mexiko kl 20:00 spelas på Lusail Stadium i Al Daayen.
30 november Polen - Argentina kl 20:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Doha.

Fotbolls VM

Bästa odds Argentina

Argentina spelas för närvarande till 8,00 ggr pengarna hos Bet365

Betyg Argentinas spelartrupp

Argentina är en av favoriterna till att vinna hela VM. Argentina spelas som fjärdehandsfavorit och har om allt stämmer en bra chans på VM-bucklan. Detta är Leo Messis sista stora mästerskap och han skulle såklart vilja kröna detta med ett VM-guld. Argentinas trupp är smockfull med talang och rutin och det är framförallt anfallare som det finns många av. Eller vad sägs om spelare som Leo Messi, Angel di Maria och Lautaro Martinez. På mitten har man Paredes och Rodrigo de Paul som ska hålla stabiliteten. Längst bak är det fortfarande Otamendi som är försvarsgeneral.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Förstemålvakt i Argentina är Juan Musso som spelar i Atalanta. En helt ok målvakt men inte världsklass. Detta är tyvärr inte Argentinas bästa lagdel och har Armani som rutinerad keeper som kan täcka upp bakom om Musso är skadad eller ur form. Villarreals målvat Rulli finns också som Backup om det skulle knipa. Argentina har bra och stabila målvakter om än inte de bästa.

Backar - Betyg 3 av 5

Argentinas backar är nog de svagaste korten i truppen då Otamendi fortfarande spelar. Han har tappat mycket de sista åren och kan vara något av en säkerhetsrisk. Förutom Otamendi finns Lisandro Martinez från Man United som har tagit en tröja i Utd. Han är annars Argentinas mest spännande back. På ytterbackarna finns duktiga Tagliafico och Juan Foyt. Vi kan tycka att bredden i försvaret inte alls håller samma klass som många av de andra trupperna som tippas vinna vm. Detta gör nog att detta lag får svårt att gå hela vägen.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Argentina en bra bredd med dugliga bollvinnare och skickliga plymakers. Paredes är en mycket duglig innermitt från PSG. Även Rodrigo de Paul från Atletico är ett råskinn som jobbar hårt. Offensivt finns även Alexis Mac Allister och även Angel di Maria kan spela på offensiva mitten. Här har förbundskapten flera olika val att spela med och det känns tryggt.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Argentinas anfall är om Leo Messi kommer i form ett av VMs bästa. Han kan i sina bästa stunder fortfarande avgöra matcher på egen hand. Även om en del av snabbheten har försvunnit med åren. Där bakom finns annars Lautaro Martinez som är den nya stortsjärnan i Argentina. Correa och di Maria kan även de spela längst fram så problemet blir hur man ska få ihop alla duktiga anfallare på en gång. Men detta är Argentinas bästa lagdel och kanske den bästa i hela VM.

Total betyg Argentina = 16 av 20