Belgiens trupp i Fotbolls VM 2022

Belgien spelar i Fotbolls VM i Grupp F tillsammans med Kroatien, Marocko, och Kanada. Roberto Martinez som är Belgiens förbundskapten har tagit ut Belgiens 26 manna trupp till VM. Nedan hittar du hela truppen.

Belgien i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Belgien VM 2022

23 november Belgien - Kanada kl 20:00 spelas på Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan.
27 november Belgien - Marocko kl 14:00 spelas på Al Thumama Stadium i Doha) i Dakhira.
1 december Kroatien - Belgien kl 16:00 spelas på Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan

Fotbolls VM

Bästa odds Belgien

Belgien spelas för närvarande till 18,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Belgiens spelartrupp

Belgien som är rankade som nummer 2 på FIFA-rankingen är inte det lag som det en gång varit. Många av spelarna i den gyllene generatoion börjar bli till åren och nu känns det som sista chansen att vinna nåt stort mästerskap för spelare som Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Jan Vertongen med flera. Beligen har massor av stjärnspelare men det börjar hänga på sista versen även om det finns nya spännande spelare på gång. Stommen håller fortfarande bra klass och med lite flyt kan Belgien gå långt i detta VM. Förbi gruppen bör man klara och sen får vi se!

Målvakter - Betyg 4 av 5

Förstemålvakt i Belgien är Thibaut Courtois och han är fortfarande en mycket stabil och en av världens bästa målvakter. Han spelar i Real Madrid som har gått bra under säsongen. Bakom Courtois så finns det den rutinerade Mignolet och Casteels från Werder Bremen. Belgien får hoppas att förstemålvakten är frisk och då kommer det inte vara några problem i målet.

Backar - Betyg 4 av 5

Belgiens backlinje är till åren kommen även om det finns nya spelare som har fått chansen så är det nog Vertongen som är den mest rutinerade och säkre där bak. Belgien brukar spela med en trebackslinje och Denayer och Castagne är två andra backar som använts flitigt när de varit friska. Boyata är en annan mittback som kan gå in och spela bra. Vi upplever att backlinjen är solid i Belgien även om den inte är bland de bästa i VM.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har har Belgien en spelare som står ut och det är Kevin De Bruyne. En av världens bästa spelare på sin position och kan han vara skadefri är det en spelare som själv kan göra att Belgien tar sig långt i VM med sina smarta löpningar vägvinnande passningspel och giftiga skott. Det finns även Axel Witsel och Lokonga som kan spela centralt. På yttermittfältet har man Carrasco och Meunier som har farten.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Belgiens anfall har många alternativ och Romelu Lukaku är en bjässe när han är i form. Dock har han inte spelat så mycket i på grund av skada och är ett osäkert kort till VM. Dries Mertens är en sevärd spelare som kan spela längst fram. Även Eden Hazard kan ha bra dagar och då kan han bli farlig i VM.

Total betyg Belgien = 16 av 20