Brasiliens trupp i Fotbolls VM 2022

Brasilien spelar i Fotbolls VM i Grupp F tillsammans med Schweiz, Kamerun och Kroatien. Tite som är Brasiliens förbundskapten har tagit ut Brasiliens officiella VM trupp på 26 man och nedan hittar ni alla uttagna spelare.

Brasilien i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Brasilien VM 2022

24 november Brasilien - Serbien kl 20:00 spelas på Lusail Stadium i Al Daayen.
28 november Brasilien - Schweiz kl 17:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Doha.
2 december Kamerun - Brasilien kl 20:00 spelas på Lusail Stadium i Al Daayen

Fotbolls VM

Bästa odds Brasilien

Brasilien spelas för närvarande till 5,00 ggr pengarna hos Betsson

Betyg Brasiliens spelartrupp

Brasilien som är rankade som nummer 1 på FIFA-rankingen är den största favoriten till att vinna hela VM. Brasiliens trupp vimlar av storstjärnor och är nog VMs mest kompletta lag. Här finns bra målvaketer i form av Allison och Ederson, Stabila backar i form av Marquninos och Thiago Silva. På mitten finns det defensiva specialister i form av Fabinho och Casemiro. Offensivt finns det Neymar, Coutinho och Vinicius Junior. Den största motståndaren i Brasilien kan vara nerverna som gör att de inte går hela vägen för kvalitet finns det gott om i truppen!

Målvakter - Betyg 5 av 5

Alisson i Liverpool och Ederson i Man City är bland de bästa målvaktsparen som ett landslag kan ha. Det är beroende på dagsform vem som står även om Alisson har stått flest matcher. Oavsett vem som står så har Brasilien en världsmålvakt mellan stolparna i VM.

Backar - Betyg 4 av 5

Brasiliens backar är mycket rutinerade och kanske lite skadebenägna det är det enda som drar ner toppbetyget. Det finns evigt unge Thiago Silva som fortfarande håller bra klass. Marguinos från PSG är också mycket stabil och startar om han är skadefri. Där bakom finns Militao och Gabriel. Ja det finns många att sätta in. Ytterbackarna har också många alternativ i form av Alex Sandro och Alex Telles. På andra kanten finns Danilo och evigt unge Dani Alves. Det är både teknik och styrka som finns i backlinjen.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har man två ankare att spela med i form av Fabinho i Liverpool och Casemiro från Manchester United. De är nyckel till att Brasilien ska kunna vinna VM tror vi. Dessutom har man bl a Fred, Ribeiro och Guimaraes som är stabila mittfältare.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Brasiliens anfall har många alternativ och den stora stjärnan är såklart Neymar som i sina bästa stunder är en fantastisk fotbollspelare. Längst fram finns spelare som Vinicius Jr, Gabriel Jesus, Richarlisson eller Lucas Pagueta som fått mycket speltid i VM-kvalet. Förutom dessa herrar finns det mängder av duktiga forwars i Europa som Anthony, Martinelli som kan gå in och få speltid i ett långt VM. Brasilien har anfallare så det räcker och blir över till flera landslag. Frågan är vilka som får spela i VM.

Total betyg Brasilien = 19 av 20