Danmarks trupp i Fotbolls VM 2022

Danmark spelar i Fotbolls VM i Grupp D tillsammans med Frankrike, Tunisien och Australien. Kasper Hjulmand som är Danmarks förbundskapten har nu tagit Danmarks trupp till VM. Nedan hittar du den officiella truppen.

Danmark i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Danmark VM 2022

22 november Danmark - Tunisien kl 14:00 spelas på Education City Stadium i Al Rayyan.
26 november Frankrike - Danmark kl 17:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Doha.
30 november Australien - Danmark kl 16:00 spelas på Al Janoub Stadium i Al Wakrah.

Fotbolls VM

Bästa odds Danmark

Danmark spelas för närvarande till 34,00 ggr pengarna hos Betway

Betyg Danmarks spelartrupp

Danmark är Nordens enda bidrag till årets Fotbolls VM och får försvara våra färger. I EM gick man hela vägen till semifinal och man har fortsatt på ett imponerande sätt i VM-kvalet där man länge var obesegrade och var bland de första lagen att bli klara för VM. Man hamnade i samma grupp som Frankrike vilket gör att de får ses som andrahandsfavorit att ta sig vidare från gruppen. Danmark har ett gediget truppbygge med många bra spelare. Bästa och största stjärnan är nog Christian Eriksen som numera spelar i Man United i Premier League. Danmarks trupp kommer nog till stora delar likna den i EM 2021 och den är mycket bra. Eller vad sägs om spelare som Yusuf Poulsen och Kasper Dohlberg längst fram. På mitten har man Delaney och Højbjerg som ska hålla ställningarna. Längst bak är det Andreas Christensen som är försvarsgeneral och i målet den karismatiske Kasper Schmeichel.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Förstemålvakt i Danmark är som vanligt Kasper Schmeichel som spelar i Nice. I sina bästa stunder håller han absolut världsklass och är en mycket stabil målvakt. Som reserver har man Rönnov och Iversen som inte alls håller samma klass. Målvaktsposten är inget större problem för Danmark om inte Schmeichel blir skadad då kan man få problem. Får därför en stark 3 i betyg på målvaktsposten.

Backar - Betyg 4 av 5

Danmarks backar är starka i luften och även spelskickliga. Andersen, Vestergaard och Christensen brukar vara den stabila backtrean som håller många anfallare stången. På ytterbackarna finns stabile och offensivt duktige Mahle från Atalanta. Men ytterbackar brukar inte användas utan mer en form av Wingbacks som löer upp och ner längs kanten.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Danmark många duktiga spelare men de börjar bli lite långsamma Höjbjerg och Delaney är riktiga råskinn men kan ha lite svårt om det är snabba spelare på mitten. På offensiva mittfältet styr Christian Eriksen elegant och om han kommer i gott slag igen har Danmark en trollkarl på mitten. Där bakom är det dock lite tunnare med kvalitet så vi får hoppas att mittfältarna håller sig skadefria.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Danmarks anfall är inte lika vasst som många av storlagen i detta VM. Det finns Poulsen och Dohlberg som spelar i bra europeiska klubbar. Även Skov Olsen har fått en del speltid som en ytter i de senaste matcherna och kan vara ett alternativ. Jonas Wind och Andreas Cornelius är backup och fick en plats i truppen.

Total betyg Danmark = 14 av 20