Frankrikes trupp i Fotbolls VM 2022

Frankrike spelar i Fotbolls VM i Grupp D tillsammans med Danmark, Tunisien och Australien. Didier Deschamps som är Frankrikes förbundskapten har nu tagit ut Frankrikes trupp till VM med 25 spelare. Nedan hittar du den officiella truppen.

Frankrike i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Frankrike VM 2022

22 november Frankrike - Australien kl 20:00 spelas på Al Janoub Stadium i Al Wakrah.
26 november Frankrike - Danmark kl 17:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Doha.
30 november Tunisien - Frankrike kl 16:00 spelas på Education City Stadium i Al Rayyan.

Fotbolls VM

Bästa odds Frankrike

Frankrike spelas för närvarande till 7,50 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Frankrikes spelartrupp

Frankrike är en av favoriterna till att vinna hela VM. Frankrike spelas som andrahandsfavorit och är regerande världsmästare från 2018. Många av spelarna från den truppen är kvar kryddat med några nya namn. Ja det finns gott om stjärnor över hela laget. De är för närvarande rankade som nummer tre i världen men i mästerskap är de alltid farliga. Eller vad sägs om spelare som Kylian Mbappe, Karim Benzema och Antoine Griezman. På mitten har man Pogba och Kanté som ska hålla ställningarna. Längst bak är det Varane som är försvarsgeneral.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Förstemålvakt i Frankrike är som vanligt Hugo Lloris som spelar i Tottenham. I sina bästa stunder håller han absolut världsklass. Dock kan ett par eller tre misstag ske och då kan det straffa sig. Där bakom finns Mike Maignan och Areola som dugliga ersättare. Målvaktsposten är inget större problem för Frankrike då det finns flera bra alternativ om LLoris skulle svikta eller bli skadad.

Backar - Betyg 4 av 5

Frankrikes backar håller mycket god kvalite om det tänkta mittbacksparet är skadefria. Då kan man ställa upp med stabile Varane tillsammans med snabbet William Saliba. Kimpembe skadade sig precis innan VM och missar nu mästerskapet. Upamecano kan kanske var ett alternativ också på mittbacken. På ytterbackarna finns gott om bra backar i form av Theo Hernandez och Pavard om nu inte Deschamp väljer nåt annat system utan ytterbackar.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mittfältet har Frankrike lite problem då storstjärnorna Kanté och Pogba är skadade och missar VM. Rabiot beräknas få stort förtroende på mitten tillsammans med Tchouameni och Camavinga från Real Madrid. Detta gör att mittfältet är Frankrikes på pappret svagaste lagdel.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Frankrikes anfall var nog VMs bästa med Kylian Mbappe och Karim Benzema. Nu saknas dock Benzema då han blev skadad på träning. Där bakom spelar även Griezmann i en släpande roll. Då kan man även slänga in pålitlige Oliver Giroud om man behöver ett annat spel. Nkunku kan bli en dark horse om de mer etablerade spelarna inte levererar. Då har vi inte ens nämn Kingsley Koman som är en vindsnabb ytter som är en mardröm för vilken backlinje som helst. Men detta är Frankrikes bästa lagdel och kanske den bästa i hela VM. Mbappe kan vara den bästa spelaren i detta VM och ska bli spännande att följa.

Total betyg Frankrike = 16 av 20