Hollands trupp i Fotbolls VM 2022

Holland spelade i Fotbolls VM i Grupp A tillsammans med Qatar, Senegal och Ecuador. Nu väntar åttondelsfinal mot USA. Louis van Gaal är Hollands förbundskapten och här hittar du den officiella VM-truppen med 26 man.

Holland i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Holland EM 2021

21 november Senegal - Holland kl 11:00 spelas på Al Thumama Stadium i Doha
25 november Holland - Ecuador kl 17:00 spelas på Khalifa International Stadium i Al Rayyan
29 november Holland - Qatar kl 20:00 spelas på Al Bayt Stadium i Dakhira.
3 december Holland - USA (Åttondelsfinal) kl 16:00 spelas på Khalifa International Stadium i Al Rayyan och sänds på SVT/SVTPlay

Fotbolls VM

Betyg Hollands spelartrupp

Holland är en av 10 lag som har möjlighet att vinna VM. Men då ska mycket gå rätt. Men man har en av världens bästa mittbackar i form av Virgil van Dijk. Är han skadefri och i form är det väldigt svårt att göra mål på Holland. Här finns flera spelskickliga mittfältare som Wijnaldum och De jong. Hollands trupp står sig väl och kan med lite flyt utmana om VM-Guldet. Alla spelare i laget håller mycket god europeisk standard och spelar i toppklubbar i Europa.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Förstemålvakt i Holland är Jasper Cillesen som spelar i Valencia han är dock skadad och nu är det osäkert vem som kommer ta första platsen. Detta är tyvärr inte Hollands bästa lagdel och vem som kommer stå lär visa sig.

Backar - Betyg 4 av 5

Virgil Van Dijk är kapten och bästa back är för Holland. Med honom på plan blir det oerhört svårt att göra mål på Holland. Men här finns också en bra backline med Matthijs De Ligt från Juventus som kommer styra sitt försvar på ett bra sätt. Ytterbackarna håller tyvärr inte samma klass och det är därför som vi bara landar i en svag 4:a i betyg.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har Holland ett mycket talangfullt manskap att välja bland. Barcelonas De Jong är en mycket bollskicklig mittfältare som styr och ställer tempot. Offensivt har man bl a Berghuis och Georginio Wijnaldum att tillgå. Det finns gott om bredd på mittfältet som är ett av VMs bästa.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Memphis Depay är Hollands förstaval i anfallet och troligtvis så startar Malen bredvid honom. Men här finns även Arnaut Danjuma och Steven Bergwijn som alla är riktigt bra anfallare. Här saknas kanske den där superanfallaren men en enorm bredd gör att Hollands anfall är på topp i världen.

Total betyg Holland = 15 av 20