Kroatiens trupp i Fotbolls VM 2022

Kroatien spelar i Fotbolls VM i Grupp F tillsammans med Belgien, Marocko och Kanada. Zlatko Dalić som är Kroatiens förbundskapten tar ut Kroatiens trupp strax innan VM. Nedan hittar du den senaste truppen.

Kroatien i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Kroatien VM 2022

23 november Marocko - Kroatien kl 14:00 spelas på Al Bayt Stadium i Dakhira.
27 november Kroatien - Kanada kl 17:00 spelas på Khalifa International Stadium i Al Rayyan.
1 december Kroatien - Belgien kl 16:00 spelas på Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan

Fotbolls VM

Bästa odds Kroatien

Kroatien spelas för närvarande till 41,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Kroatiens spelartrupp

Kroatien som är rankade som nummer 16 på FIFArankingen var VM-finalist förra VM 2018 och är nu lite på dekis. Det finns fortfarande bra spelare som kanske gör sitt sista stora mästerskap som Luka Modric, Domagog Vida och Ivan Perišić. Spelare som Mateo Kovacic och Brozovic håller några år till i landslaget.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Förstemålvakt i Kroatien är Dominik Livakovic som spelar i Dinamo Zagreb. Han är en stabil målvakt men inte världsklass. För att kunna gå hela vägen tror vi att det behövs det lilla extra på målvaktsposten och det ser vi inte hos Kroatien. Bakom Livakovic så finns det Ivica Ivusic från den inhemska kroatiska ligan. Inte tillräckligt vasst och det kan bli att de släpper in lite mer mål än andra lag.

Backar - Betyg 3 av 5

Kroatiens backlinje är samspelt och har spelat ihop länge. Även om Dejan Lovren har sett sina bästa dagar så är han och Vida fortfarande ett backpar som håller stabiliteten. Josko Gvardiol kan hoppa in bredvid och det ser ut som ett par stabila mittbackar. Ytterbackarna finns det goda alternativ på som Barišić och Sosa.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har har Kroatien en spelare som står ut och det är Luka Modric. En av världens bästa spelare och en liten magiker med sitt fina passningspel och yttersidor. I förra Vm blev han fraröstad som mest värdefulla spelare och han håller fortfarande mycket hög klass. Förutom Modric finns det Kovacic, Brozovic och Perisic så här är Kroatiens absolut bästa lagdel.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Kroatiens anfall är kanske inte det vassaste utan man förlitar sig på Kramaric och Budemir. Inga spelar som kommer vinna skytteligan men ändå relativt målfarliga. Nikola Vlasic kan även han fylla på om någon av de vöriga anfallarna blir skadade. För att upprepa bedriften från 2018 så tycker vi att det saknas en riktigt vass målskytt och därför tippar vi inte Kroatien så långt i detta VM.

Total betyg Kroatien = 14 av 20