Polens Trupp i Fotbolls VM 2022

Polen spelar i Fotbolls VM i Grupp C tillsammans med Argentina, Mexiko och Saudiarabien. Czeslaw Michniewicz som är Polens förbundskapten har nu tagit ut Polens trupp till VM. Största stjärnan i Polen är Robert Lewandovski från Barcelona. Nedan hittar du den officiella VM-truppen på 26 man.

Polen i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Polen VM 2022

22 november Mexiko - Polen kl 17:00 spelas på Stadium 974 i Al Daayen och sänds på TV4/CMORE.
26 november Polen - Saudiarabien kl 14:00 spelas på Education City Stadium i Al Rayyan och sänds på SVT/SVTPlay.
30 november Polen - Argentina kl 20:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Doha och sänds på SVT/SVTPlay

Fotbolls VM

Bästa odds Polen

Polen spelas för närvarande till 201,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Polens spelartrupp

Polen är ett bra lag från Europa och var dom som slog ut Sverige i Play-off. Detta känns som att Sverige skulle spelat hör istället men nu fick Polen chansen i VM. Bästa spelare är tveklöst Robert Lewandovski som nu spelar i Barcelona. Han är en notorisk målskytt som även kan vara med och vinna skytteligan. Även på mitten finns Piotr Zieliński från napoli som är en mycket duktig spelare. Det finns gott om rutin i Polen och de kan bli obehagliga att möta för alla lag.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Förstemålvakt i Polen är tveklöst Wojciech Szczęsny från Juventus som om han är skadefri är solklar etta. Där bakom är det ganska gämt och det finns en del dugliga målvakter som spelar i bra lag i Europa.

Backar - Betyg 3 av 5

Polens backar håller bra klass och det finns flera duktiga mittbackar som Kamel Glik, Bartosz Bereszyński och Jan Bednarek. Polen brukar inte köra med ytterbackar utan man kör med tre innerbackar och wingbacks. Polen har av tradition haft ett starkt försvar kollektivt och det är det som är nyckeln snarare att det finns stjärnor.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mittfältet har Polen Piotr Zieliński från Napoli som ska styra tempot och bollarna offensivt. Det finns även flera bollskickliga spelare på mitten och även en del starka spelare. Kanske att det saknas en eller två toppspelare till på mitten för att det ska bli ett högre betyg.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Polens anfall är riktigt vasst och den bästa lagdelen i vårt tycke. Här finns såklart Robert Lewandovski som på egen hand kan avgöra jämna matcher som Sverige fick erfara i Playoff. Mycket av spelet kretsar kring Lewa och har han en bra dag göra han mål på en halvchans. Detta är troligen Lewandovskis sista stora mästerskap och han är taggad.

Total betyg Polen = 13 av 20