Portugals trupp i Fotbolls VM 2022

Portugal spelar i Fotbolls VM i Grupp H tillsammans med Uruguay, Sydkorea och Ghana. Fernando Santos som är Portugals förbundskapten har tagit ut Portugals 26 man starka VM trupp. Nedan hittar du hela truppen.

Portugal i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Portugal VM 2022

24 november Portugal - Ghana kl 17:00 spelas på Stadium 974 i Doha.
28 november Portugal - Uruguay kl 20:00 spelas på Lusail Stadium i Al Daayen .
2 december SydKorea - Portugal kl 16:00 spelas på Education City Stadiumi Al Rayyan

Fotbolls VM

Bästa odds Portugal

Portugal spelas för närvarande till 17,00 ggr pengarna hos Betway

Betyg Portugals spelartrupp

Portugal som är rankade som nummer 8 på FIFArankingen är ett lag som i sina bästa stunder kan slå alla lag. Mycket står dock och faller med fixstjärnan Cristiano Ronaldo och detta är troligen hans sista stora mästerskap. Kan han hitta formen så kan han ensam fixa mål och ta sitt Portugal långt i detta VM. Det finns givetvis många andra duktiga spelare som t.ex Bernardo Silva, Joao Felix och Bruno Fernandez. Om dessa spelare hittar formen kan Portugal gå långt i detta VM. Förbi gruppen bör man klara och sen får vi se hur långt det räcker för Portugal!

Målvakter - Betyg 3 av 5

Förstemålvakt i Portugal är Diego Costa från Porto som tagit över efter rutinerade Rui Patricio som kan hoppa in om Costa blir skadad. Costa är en duktig målvakt men håller inte absolut världsklass ännu då han bara är 22 år. Även Jose Sa finns som Backup så det finns 3 bra målvakter att tillgå i Portugals trupp.

Backar - Betyg 4 av 5

Portugals backlinje är rutinerad och det finns flera bra alternativ till både mittbackar och ytterbackar. Försvarsgeneralen är Ruben Dias från Man City som är en mycket bra ledare i backlinjen. Dessutom finns evigt unge Pepe som kan gå in bredvid. På ytterbackarna är det Cancelo, Mendez och Guerreiro som kan spela. Portugal har en bra backlinje som kan ta dem långt i VM.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Portugal flera duktiga spelare och spelare som Bruno Fernandez och Bernardo Silva är mycket bra offensivt. På det defensiva mittfältet brukar Carvalho spela och han täcker stora ytor. Det finns även mång anrda bra alternativ på mittfältet i Portugal.

Anfallare - Betyg 5 av 5

Portugals anfall är sylvasst med Cristiano Ronaldo som den stora spelaren. Men Joao Felix och Rafael Leao är mycket målfarliga och kan avlasta om det inte skulle lossna för Ronaldo. Här finns bland de bästa anfallarna i VM. Andre Silva är ett annat alternativ om man vill ha en mer fysisk spelare på topp.

Total betyg Portugal = 16 av 20