Schweiz Trupp i Fotbolls VM 2022

Schweiz spelar i Fotbolls VM i Grupp G tillsammans med Brasilien, Serbien och Kamerun. Murat Yakin som är Schweiz förbundskapten tar ut sin trupp strax innan VM. Nedan hittar du den senaste truppen.

Schweiz i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider för Schweiz i VM 2022

24 november Schweiz - Kamerun kl 11:00 spelas på Al Janoub Stadium i Al Wakrah och sänds i SVT samt SVTPlay.
28 november Brasilien - Schweiz kl 17:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Doha och sänds i SVT samt SVTPlay.
2 december Serbien - Schweiz kl 20:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Dofa och sänds i TV4 samt CMore.

Fotbolls VM

Bästa odds Schweiz

Schweiz spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Schweiz spelartrupp

Schweiz tillhör inte favoriterna att vinna VM har goda chanser att ta sig till åttondelsfinal och därifrån kan allt hända. Laget gjorde ett riktigt bra VM kval där man vann sin grupp före Italien som senare även missade VM. Lagkapten och kanske även lagets viktigaste spelare är Arsenals Granit Xhaka.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Förstemålvakt i Schweiz är Borussia Mönchengladbachs Yann Sommer. Han är en pålitlig målvakt som sällan gör misstag. Han har även stor rutin från tidigare mästerskap och detta är en av de bästa lagdelarna hos Schweiz. Bakom honom finns framförallt Dortmunds Gregor Kobel och Montpelliers onas Omlin.

Backar - Betyg 3 av 5

Backlinjen i Schweis håller hygglig klass men det är kanske inget som skrämmer de bästa lagen. Här finns Man Citys Manuel Akanji som är en riktigt bra mittback och är den som håller ihop spelet bakåt. Spelar från start i backlinjen gör troligtvis även Newcastles Fabian Schär. I övrigt finns det många backar att välja på som alla håller måttet.

Mittfält - Betyg 3 av 5

Schweiz spelade flera av sina VM-kval matcher med fem mittfältare och vi kommer nog se det även i VM. På mittfältet har de en bra bredd med Granit Xhaka som anförare och pådrivare i laget. På mittfältet finns även Atalantas Remo Freuler, Eintracht Frankfurts Djibril Sow och Chicago Fires Xherdan Shaqiri. på det hela ett bra mittfält som gör att vi tror att Schweiz tar sig till åttondelsfinal.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Även i anfallet så har Schweiz flera dktiga spelare. Den som kommer spela mest i VM är Salzburgs Noah Okafor. Men det finns flera bra spelare som kan gå in om inte han gör mål. Breel Embolo som spelar i Monaco kommer även han spela en hel del i VM tror vi.

Total betyg Schweiz = 13 av 20