Senegal trupp till Fotbolls-VM

Senegal spelar i Fotbolls VM i Grupp A tillsammans med Qatar, Holland och Ecuador. Aliou Cissé som är Senegals förbundskapten har nu tagit ut Senegals trupp till VM. Sadio Mané är kapten och skadad men är ändå med då man hoppas han hinner bli frisk. Nedan hittar du den officiella 26-manna-truppen.

Senegal i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Senegal EM 2021

21 november Senegal - Holland kl 11:00 spelas på Al Thumama Stadium i Doha och sänds på SVT/SVTPlay
25 november Qatar - Senegal kl 14:00 spelas på Khalifa International Stadium i Al Rayyan och sänds på TV4/CMORE
29 november Ecuador - Senegal kl 16:00 spelas på Al Bayt Stadium i Dakhira och sänds på TV4/CMORE.
4 december England - Senegal i åttondelsfinal kl 20:00 spelas på Al Bayt Stadium i Dakhira och sänds på SVT och SVTplay.

Fotbolls VM

Bästa odds Senegal

Senegal spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos 888Sport

Betyg Senegals spelartrupp

Senegal är Afrikas bästa lag och de vann Afrikanska mästerskapen och slog ut Egypten i kvalet till VM. Deras största stjärna är Sadio Mané misasr nu VM och det försvagar Senegal rejält. I målet är deras andra stjärna i Edouard Mendy som tillhör Chelsea. Det finns många bra spelare som tillhör toppklubbar i Europa.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Förstemålvakt i Senegal är Edouard Mendy som spelar i Chelsea. En av de bästa målvakterna i världen och är han skadefri så har Senegal en riktigt bra målvakt att luta sig mot. Där bakom finns Gomis som är en ok målvakt i franska Ligue 1. Vi tycker att med Mendy så är Senegal väl förberreda på målvaktsposten..

Backar - Betyg 3 av 5

Längst bak i Senegal styr Koulibaly och han är en riktigt stark och bra back som spelar i italienska Napoli. Bredvid honom är det oftast Cisse eler Koyate som spelar och de är duktiga alternativ. Ytterbackarna håller tyvärr inte samma klass och det är därför som vi bara landar i en 3:a i betyg. De kan också ha lite problem organisatoriskt då de i grunden är väldigt offensiva.

Mittfält - Betyg 3 av 5

På mittfältet har Senegal tre innermittfältare som håller god europesisk standard. Bra bollvinnare i Koyate från Crystal Palace och Mendy från Leicester. PSG:s Gana Gueye är en tvåvägsspelar med enorma lungor som löper över hela planen. Det finns gott om bredd på mittfältet när det kommer till bollvinnare. Lite mindre när det kommer till det kreativa.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Senegal brukar spela med en tremanna kedja där Sadio Mane är den största stjärnan som saknas. Då gäller det för övriga anfallare att steppa upp om det ska gå bra för Senagel. Dia och Sarr är de övriga som ofta finns med i anfallet för Senegal. Keita Balde och Bamba Dieng är också alternativ om någon ur fronttrion är borta. Det finns en bra bredd men i och med att Mane är borta i Senegals anfall så vi ger den en 3:a i betyg.

Total betyg Senegal = 13 av 20