Serbiens Trupp i Fotbolls VM 2022

Serbien spelar i Fotbolls VM i Grupp G tillsammans med Brasilien, Schweiz och Kamerun. Dragan Stojkovic som är Serbiens förbundskapten har tagit ut sin 26 mannatrupp till VM. Nedan hittar du hela truppen.

Serbien i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider för Serbien i VM 2022

24 november Brasilien - Serbien kl 20:00 spelas på Lusail Stadium i Al Daayen och sänds i TV4 samt CMORE.
28 november Kamerun - Serbien kl 11:00 spelas på Al Janoub Stadium i Al Wakrah och sänds i TV4 samt CMORE.
2 december Serbien - Schweiz kl 20:00 spelas på Stadium 974 Stadium i Dofa och sänds i TV4 samt CMore.

Fotbolls VM

Bästa odds Serbien

Serbien spelas för närvarande till 101,00 ggr pengarna hos Betway

Betyg Serbiens spelartrupp

Serbien har ett bra lag med många duktiga spelare som inte minst Sverige fick erfara i Nations League. Laget gjorde ett riktigt bra VM kval där man vann sin grupp före Portugal. Lagets kanske viktigaste spelare är Fulhams Alexandar Mitrovic som är svårstoppad i straffområdet och han är den bäste målskytten. Dessutom finns Luka Jovic och Dusan Vlahovi att tillgå längst fram. På mitten finns Tadic och Milinkovic-Savic. Det är mest defensivt som frågetecknen finns i Serbiens trupp.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Förstemålvakt i Serbien är Marko Dmitrovic som spelar i Sevilla och gör det bra. Han utmanas främst av Vanja Milinkovic-Savic från Torino. Serbien har två dugliga målvaketer men det är inga fantomer och detta är tillsammans med försvaret deras sämsta lagdel. Detta gör att de skrapar ihop en svag trea i betyg.

Backar - Betyg 2 av 5

Backlinjen i Serbien skrämmer ingen direkt utan man har laborerat med många spelare utan att hitta den perfekta backlinjen. Detta behöver fungera om det ska vägen för Serbien och mot Brasilien kan det bli svårt att hålla tätt. Strahinja Pavlovic är en ung mittback som kanske kan bli en ledare framöver men detta VM kanske är för tidigt. Tänkbara spelare är annars Veljkovic och Milenkovic som kan starta i trebackslinjen. Denna lagdel behöver förbättras anser vi.

Mittfält - Betyg 3 av 5

Serbien spelade flera av sina VM-kval matcher med fem mittfältare och vi kommer nog se det även i VM. På mittfältet har de en bra bredd med Milinkovic-Savic som anförare och pådrivare i laget. På offensiva mittfältet finns även Ajax Dusan Tadic som är en mycket sevärd spelare, Filip Kostic från Juventus finns också att tillgå och på det hela ett bra mittfält som gör att vi tror att Serbien har en bra chans att ta sig till åttondelsfinal.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Serbiens bästa lagdel i vårt tycke där det finns tre spelare som verkligen kan göra skillnad. Den som kommer spela mest i VM är Fulhams Aleksandar Mitrovic som är ruskigt stark i straffområdet och gör mängder av mål. Även duktige Luka Jovic från Fiorentina och Dusan Vlahovic från Juventus är sylvassa forwards och kan göra mycket mål.

Total betyg Serbien = 12 av 20