Spaniens trupp i Fotbolls VM 2022

Spanien spelar i Fotbolls VM i Grupp E tillsammans med Tyskland, Japan och någon av Costa Rica och Nya Zeeland. Luis Enrique som är Spaniens förbundskapten har tagit ut sin VM trupp och du hittar den här.

Spanien i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Spanien VM 2022

23 november Spanien - Costa Rica kl 17:00 spelas på Al Thumama Stadium i Doha.
27 november Spanien - Tyskland kl 20:00 spelas på Al Bayt Stadium i Dakhira.
1 december Japan -Spanien kl 20:00 spelas på Khalifa International Stadium i Al Rayyan

Fotbolls VM

Bästa odds Spanien

Spanien spelas för närvarande till 10,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Spaniens spelartrupp

Spanien är en av favoriterna till att vinna hela VM. Spanien spelas som femtehandsfavorit och är tog sig vidare från Sveriges VM-kvalgrupp. Spanien har massor av stjärnspelare och de spelar i storklubbar i Spanien och i Europa. Ja det finns gott om stjärnor över hela laget. De är för närvarande rankade som nummer sju i världen men de kommer bara bli bättre och bättre. Det är framförallt på mittfältet som vi hittar de största stjärnorn, eller vad sägs om spelare som Pedri, Rodri, Gavi och Busquets. I anfallet finns det Morata och Ferran Torres. Där bak huserar bl a Pau Torre och Laporte.

Målvakter - Betyg 4 av 5

Förstemålvakt i Spanien är numer Unai Simon som spelar i Bilbao. Han är fortfarande ung men håller riktigt bra klass. Där bakom finns det flera målvakter som slåss om det. Målvaktsposten är inget större problem för Spanien då det finns flera bra alternativ att stå även om det inte är fempoängaren för målvakter.

Backar - Betyg 4 av 5

Spaniens backar håller mycket god kvalite och det finns flera alternativ till mittbacksplatserna beroende på vilket motstånd man spelar mot. På ytterbackarna finns det gott om rutin i Alba och Carvajal eller Cesar Azpiliqueta. Ett mycket starkt försvar finns det i Spanien med goda alternativ på alla positioner.

Mittfält - Betyg 5 av 5

På mittfältet har Spanien en fantatisk bredd där det finns fler mittfältare än vad som finns platser för. Rodri dominerar i City på mitten, Busquets är fortfarande en av de mer passningskickliga spelarna i världen. Gavi i Barcelona är även han en mycket bra spelare. Inte många landslag har den bredden på mitten och det blir svårt för alla lag att möta och få tag i bollen när dessa herrar rullar boll. Framåt har man även Pedri som kanske var EMs bästa spelare på mittfältet under EM. VMs bästa mittfält är det oavsett enligt vårt tycke.

Anfallare - Betyg 3 av 5

Spaniens anfall är nog deras akilleshäl då den naturliga målskytten saknas. Alvaro Morata är en pålitlig målskytt men han kan få långa perioder där han inte gör några mål. Ferran Torres är snabb men missar ofta de klara lägena. Ja här är det enda som gör att Spanien inte rankas högre. Detta är nåt Enrique får jobba med om det ska bli VM-guld.

Total betyg Spanien = 16 av 20