Uruguays Trupp i Fotbolls VM 2022

Uruguay spelar i Fotbolls VM i Grupp H tillsammans med Portugal, Sydkorea och Ghana. Diego Alonso som är Uruguays förbundskapten har tagit ut sin trupp till VM. Nedan hittar du hela VM truppen.

Uruguay i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider för Uruguay i VM 2022

24 november Uruguay - SydKorea kl 14:00 spelas på Education City Stadium, Al Rayyan och sänds i SVT samt SVTPlay.
28 november Portugal - Uruguay kl 20:00 spelas på Lusail Stadium i Al Daayen och sänds i SVT samt SVTPlay.
2 december Ghana - Uruguay kl 16:00 spelas på Al Janoub Stadium i Al Wakrah och sänds i SVT samt SVTPlay.

Fotbolls VM

Bästa odds Uruguay

Uruguay spelas för närvarande till 51,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Uruguay spelartrupp

Uruguay tillhör inte favoriterna att vinna hela VM men är ett lag som kan gå långt, de slutade trots allt trea i Sydamerikas VM kval efter Brasilien och Argentina. Inför mästerskapet är de rankade som 11:e bästa lag av spelbolagen och visst har de en teoritisk chans att stå som segrare men då krävs att allt stämmer. Uruguays VM trupp innegåller många bra spelare med Real Mardids Federico Valverde i spetsen. Men här finns även stor rutin i form av Suarez, Cavani och Godin.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Förstemålvakt i Uruguay är Sergio Rochet som spelar i laget Club Nacional i den inhemska ligan. Att inte ha någon stormålvakt är givetvis ett minus i protokollet, men målvakter kan ha bra dagar oavsett och det är väl här som Uruguay behöver överprestera om detta skall bli ett roligt VM för dem. Även andre- och tredjemålvakterna är relativt okända för de flesta - Sebastian Sosa och Fernando Muslera.

Backar - Betyg 4 av 5

Diago Godin är den som fortfarande styr backlinjen i Uruguay, men han har god hjälp av bl a Atletico Madrids José María Giménez och Barcelonas Ronald Araujo. Så backlinjen ser vi som en styrka hos dem. Dock har flera spelare i backlinjen dragits med skador under säsongen och hur formen kommer vara i VM är tveksamt.

Mittfält - Betyg 4 av 5

På mittfältet har Uruguay en riktigt bra bredd med bl a Real Madrids Federico Valverde, Tottenhams Rodrigo Bentacur och Galatasarays Lucas Torreira. Det finns en uppsjö av bra spelare bakom dessa och det kan behöves då Uruguay ofta spelar med ett fem-manna-mittfält. Federico Valverde är den som kommer leda laget genom VM och är den stora stjärna numera.

Anfallare - Betyg 4 av 5

Även i anfallet så har Uruguay flera bra spelare. Den som kommer spela mest i VM är utan tvekan Liverpools nya stjärna Darwin Núñez. Om det skall bli framgång i VM så hänger mycket på att han har en bra turnering. Men det finns en hel del andra bra spelare, vad sägs om att ha Edison Cavani och Luis Suarez som backup!

Total betyg Uruguay = 14 av 20