USAs trupp i Fotbolls VM 2022

USA spelade i Fotbolls VM i Grupp B tillsammans med England, Iran och Wales. Nu väntar åttondelsfinal mot Holland. Gregg Berhalter som är USAs förbundskapten har tagit ut följande officiella VM-trupp med 26 man.

USA i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider USA VM 2022

21 november USA - Wales 1-1 kl 14:00 spelas på Ahmad Bin Ali Stadiumi Al Rayyan och sänds på TV4/CMORE
25 november England - USA 0-0 kl 20:00 spelas på Al Bayt Stadium i Dakhira och sänds på SVT/SVTPlay
29 november Iran - USA 0-1 kl 20:00 spelas på Al Thumama Stadium i Doha och sänds på SVT/SVTPlay.
3 december Holland - USA (Åttondelsfinal) kl 16:00 spelas på Khalifa International Stadium i Al Rayyan och sänds på SVT/SVTPlay

Fotbolls VM

Betyg USAs spelartrupp

USA har ett helt ok lag men inte många tror att de ska kunna utmana om några framskjutna placeringar i mästerskapet. De har en helt ok trupp med några få stjärnspelare som Christian Pulisic som spelar i Chelsea. Övriga laget spelar i MLs eller i Bundesliga och om de överpresterar ska de kunna ta sig vidare från gruppen men där slutar nog VM för USA.

Målvakter - Betyg 2 av 5

Förstemålvakt i USA är Ethan Horwath från Nottingham Forest eller Matt Turner som spelar i Arsenal. Inga målvakter som håller en jättebra standard. Turner är andremålvakt i Arsenal och får inte mycket speltid. En av de svagare lagdelarna i USA.

Backar - Betyg 2 av 5

USA brukar köra en fyrbackslinje och har inte riktigt hittat rätt spelare som kan tänkas starta i mittförsvaret i en VM-premiär. Det finns mest spelare i MLS och de håller tyvärr inte lika hög klass som många av de europeiska toppklubbarna. Ytterbackar finns det däremot några intressant som Yedlin och Robinson. De kan nog få lite speltid och starta i VM. USA kommer framförallt få svårt mot Englands snabba anfallare.

Mittfält - Betyg 2 av 5

På mittfältet har USA lite samma problem som i mittförsvaret hrä finns flera dugliga spelare att välja på men den riktiga fullträffen har man inte hittat ännu. Hårt jobbande och några fina passningsfötter finns. Malik Tillman är en offensiv mittfältare från Bayern München är väl den spelare som kan blomma ut på sikt även om det kanske är för tidigt i detta VM.

Anfallare - Betyg 3 av 5

I anfallet för USA handlar det mesta om Christian Pulisic. Den vindsnabbe yttern är den största och bästa spelaren i USA. Kan han få fart och hitta formen så kan han bli viktig för USAs famgång. Med Pulisic i truppen blir det en trea för annfallet men utan honom en svag tvåa.

Total betyg USA = 9 av 20