Waless trupp i Fotbolls VM 2022

Wales spelar i Fotbolls VM i Grupp B tillsammans med England, Iran och USA. Rob Page som är Wales förbundskapten tar ut Wales trupp strax innan VM. Gareth Bale är kapten och den största stjärnan. Nedan hittar du den senaste truppen.

Wales i Fotbolls VM

Matcher och TV-Tider Wales VM 2022

21 november USA - Wales kl 14:00 spelas på Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan och sänds på TV4/CMORE
25 november Wales - Iran kl 11:00 spelas på Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan och sänds på TV4/CMORE
29 november Wales - England kl 20:00 spelas på Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan och sänds på SVT/SVTPlay

Fotbolls VM

Bästa odds Wales

Wales spelas för närvarande till 251,00 ggr pengarna hos Unibet

Betyg Wales spelartrupp

Wales har ett helt ok lag men inte många tror att de ska kunna utmana om några framskjutna placeringar i mästerskapet. De har en helt ok trupp med några få stjärnspelare som Gareth Bale som tidgare spelade i Real Madrid men nu spelar i Los Angeles FC. Spelare som Aaron Ramsey, Harry Wilson och Adam Davies saknades i senaste samlingen och kanske kan få en plats om de är skadefria. Övriga laget spelar i Premier League eller i The Champions ship. De slåss tillsammans med USA om andra platsen i gruppen efter England.

Målvakter - Betyg 3 av 5

Förstemålvakt i Wales är Wayne Hennessey från Nottingham Forest eller Danny Ward som spelar i Leicester City. Två stabila målvakter som håller bra Premier League klass. Målvakterna håller bra klass och kan hjälpa Wales vidare i VM.

Backar - Betyg 3 av 5

Wales brukar köra en trebackslinje som i försvar kan bli en 5-backslinje när Wingbacks faller ner. Rodon, Mephan är ganska självskrivna i en VM-premiär och kanske att Ben Davies kan ta den sista platsen. Som ytterbackar eller wingbacks har Neco Williams och Connor Roberts fått chansen mestadels. Wales kommer framförallt få svårt mot Englands snabba anfallare.

Mittfält - Betyg 2 av 5

På mittfältet har Wales ett antal spelare att välja på och de är inga stjärnspelare men dugliga spelare. Kan man få in Ramsey så höjs betyget något. Men de kämpar på bra och är svåra att bryta ner. Vi saknar dock lite kreativitet för att det ska gå riktigt långt.

Anfallare - Betyg 3 av 5

I anfallet för Wales handlar det mesta om Gareth Bale. Han börjar bli till åren men har i sina bästa stunder fortfarande mycket fotboll i sig. Bale är fortfarande den som Wales bygger sitt lag runt och det blir tufft efter att han hänger skorna på hyllan. Men i detta sista VM så kan han fortfarande bära Wales och kanske blir det succé. Kiefer Moore är en annan tung pjäs att sätta in om man vill ha ett hot i straffområdet. Bredvid honoms spelar snabbe David James.

Total betyg Wales = 11 av 20